TORR-IS/KOLSYREIS


VI TILLVERKAR OCH KAN LEVERERA
TORR-IS I FÖLJANDE STORLEKAR

Block, 1 kg . Torr-is i form av block ca 1kg styck.

3 mm pellets. Standard blästringspellets.

12 mm pellets. Standardpellets för frysning, Transporter och catering/party, Rökmaskiner/spökrökeffekter, Nödkylning av trasig frysaggregat/Frysboxar och dylikt.

Hur tillverkas Torr-is

Flytande koldioxid, som förvaras under 15-20 bars tryck, leds ifrån en trycktank till en press. I pressen sprutas den flytande koldioxiden in i en cylinder som håller atmosfärstryck, då övergår den från flytande form och blir till kolsyresnö. Denna kolsyresnö pressas ihop för att forma block eller pellets. Torr-is är mycket tyngre än traditionell is, ca 1,5 gånger tyngre.

 

FREEZIT AB

är den enda tillverkaren av Torr-is pellets i Stockholmsregionen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Då vi oftast tillverkar vår Torr-is på leveransdagen och har korta transportvägar  så garanteras en mycket hög kvalitet och leverans-säkerhet på Torr-isen.
Även viktförlusten minimeras jämfört med om den skulle vara tillverkad ett eller två dygn tidigare, eftersom att Torr-is dunstar, sublimerar, med ca 5-6 % per dygn. Det innebär 13 kg på en 210 kg-låda.

Man betalar för den vikt som är vid fyllningstillfället.

Vi har även ”vanlig” is i stora kuber,  i säck om 2kg eller 6kg. Perfekt till picknick eller party.

 

FYSISK BESKRIVNING

Torr-is är frusen koldioxid, en naturlig del av jordens atmosfär. Det är den gas som vi avger genom utandning. Det är också den gas som blandat med vatten ger kolsyrat vatten (sodavatten).
Torr-is är särskilt användbar för frysning och att bibehålla kylan, på grund av den mycket låga temperaturen: – minus 78,50 C.
Torr-is förvandlas direkt från fast form till en gas – sublimerar – I normal rumsmiljö, utan att genomgå ett flytande stadium.
Det finns inget vatten i Torr-is, när det ”smälter”, sublimerar, så det är helt torrt, därav namnet Torr-is.

 

 

Speciella effekter och kul saker man kan göra med Torr-is.

Klicka här för länk till ny sida.

Transportboxar av cellplast (frigolit), transportdekaler , is skopa och andra tillbehör för hantering/sändning av Torr-is/Kolsyreis.

Klicka här för länk till ny sida.

 

Vill du veta med om hur vi jobbar?  Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med kolsyreis och torris.