Partyis och specialeffekter med torris

Kolsyreiskolsyreis i hemmetrökeffekt

 

Bål och drycker

För en kul effekt till Halloween eller bara för att festa till det lite extra så kan man göra en bål med rökeffekter och bubblor. Lägg Torr-is Pellets i bålen så ryker och bubblar det effektfullt, om det är barnkalas så se till att en vuxen slevar upp drycken och att det inte följer med några Torr-is bitar i glasen. Torr-is kan med fördel användas till att kyla flaskor och burkar när ni ska ha Fest eller Garden Party och dylikt. En hink, större behållare (party barrel) eller varför inte, en skottkärra, fyll på med vatten bara. Lägg i flaskor och burkar och häll på torr-is, få både rökeffekter och kall dricka. 5-10 kg Torr-is håller dricka för en större fest iskall i ca 12 timmar, vi har provat. Kyler dryck för 40-50 gäster på ca 10 minuter.

Gör festen till en oförglömlig kväll med rökeffekter och bubblor!

Skapa rökeffekter

Torr-is i kombination med varmt/hett vatten producerar kraftigt och omfattande dimma.  T.ex med 2,5-3 kg Torr-is i 10-20 liter vatten så blir det en kraftig dimma i ungefär 10 minuter efter hand som vattnet blir kallare så avtar röken men det kommer att bubbla ett tag till. Fyll den behållare, hink eller liknande, som ni tänker använda till mellan hälften och två tredjedelar med vatten, lägg inte i all Torr-is i en ”klump” då det blir en kraftig reaktion och kan stänka vatten överallt, utan portionera i Torr-isen. 

Fler tips

Ett bra sätt att förlänga hållbarheten på vanlig-is (is bitar) är att blanda den med torris, antingen pellets eller block. Lägg ett lager med torris i botten på behållaren/hink/låda som ni har isbitarna i. Då kan ni förlänga hållbarheten på isen upp till ett dygn, beroende på vad den ligger i innan isen smälter. Det är väldigt effektfullt att använda om man ska kyla flaskor som man inte vill lägga i vattenbad.

Snabbfrysa (Flash Freeze) grönsaker, svamp och frukter

Tvätta, till exempel, färska jordgubbar. Placera dom ovanpå torrisen, lägg bakplåtspapper emellan, i en kylväska. Stäng locket, vänta 20-30 minuter. Plocka ut och lägg i fryspåsar. Märk med datum. Lägg in påsarna i frysen – (använd inom ett år för säker färskhet). De kommer att tina nästan som färska – utan att vara degiga som vanliga frysta jordgubbar brukar bli. Den här metoden fungerar utmärkt på grund av den snabba infrysningen. Cellerna i frukt/svamp/grönsakerna hinner inte frysa sönder som i traditionell infrysning.

Partyis (vatten-is)

Vi saluför även ”vanlig” is, även kallat partyis, i 6 kg säckar. Isbitarna är tillverkade av vatten som är filtrerat och sen har man avlägsnat syret, efter det så fryses isbitarna i -25 grader. Isbitarna ger ingen smak till drycker och blir kristallklara, isbitarna håller också betydligt längre än isbitar man gör själv. 1 st säck räcker till ca 15 gäster eller personer, dubblera det om man ska ha både till drinkar och kyla.

 

partyis